Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytänk för Kulturhuset stoppar illojal konkurrens

Svar till Sven-Åke Thoresen och Christer Nilsson med flera.
Vi från Företagarna i Hudiksvall har tillsammans med flera av våra medlemsföretag, och då framför allt hotell, restaurang och cateringföretag, under de senaste sex månaderna arbetat fram ett förslag hur vi önskar att Kulturhuset ska fungera i framtiden.

Annons

Vi har haft åtskilliga möten, både med företagen och med kommunen. Vår utgångspunkt har varit att hitta en modell, där ingen kommunalt skattefinansierad verksamhet ska konkurrera med de privata företagen, varken direkt eller indirekt.

Vi anser inte att det ska var krog- och nattklubbsverksamhet i huset. Den typen av verksamhet ska stadens krogar erbjuda i sina lokaler. Vi vill i stället att det ska göras en stor satsning på konferenser, konserter, teater, dans och underhållning. Vi vill att husets inriktning ska ändras från krog-, pub- och nattklubbsverksamhet till att bli mer som ett konserthus.

Vi vill att hotell, restaurang- och cateringföretag samt lokala artister ska bli ”leverantörer” till Kulturhuset. Det kan vid en första tanke kanske låta annorlunda, men så fungerar det till exempel på tekniska verken ute på Håstaäng. Byggföretag, schaktbolag, plogbilar med mera levererar tjänster till tekniska verken, så att allmänheten får den service man förväntar sig. Våra företag blir på motsvarande sätt leverantörer till Kulturhuset, så att man i sin tur kan leverera en bra produkt till sina kunder. Kulturhuset kan då leverera en paketoffert till exempelvis en konferenskund, där konferenshyra, hotell, mat och dryck och underhållning ingår. Kunden har själv fått väja mellan olika alternativ.

Vi tycker att tiden är förbi att prata om politiska ideologer utan vi vill att huset ska vara öppet för alla. Ju mer verksamhet i huset desto bättre. Det får gärna vara aktiviteter varje dag hela året. Om/när vi lyckas med detta kommer det givetvis att bli positivt för våra kommuninvånare och vi kommer att få hit flera besökare.

Jag vill också säga till er, Sven-Åke och Christer, att när ni nu har engagerat er i frågan hade det varit bra om ni informerat er om hur vårt förslag egentligen ser ut. Ni kan inte ta enskilda citat jag sagt och sätta in dem i sammanhang, som gör att innebörden blir en annan. Jag träffar er gärna, så att vi kan ha kreativa diskussioner om hur även ni kan bidra till att hitta fungerande lösningar.

Jag hoppas att ni liksom jag vill att Kulturhuset ska bli någonting riktigt bra för Glada Hudik.

Janne Ström

ordförande i Företagarna i Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons