Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya tag inför nästa earth hour

Lördagen den 28 mars genomfördes världens största manifestation för en bättre klimatpolitik. Nästa år kör vi igen, men innan dess så är det bra om var och en av oss dagligen funderar på hur vi kan göra miljön i vår värld bättre.

Annons

Lördagen den 28 mars genomfördes världens största manifestation för en bättre klimatpolitik. Närmare en miljard människor på jorden släckte ner ljuset en timme. Även många organisationer, företag och städer drog ner på det flödande ljuset.

En mäktig signal om att stoppa förstörelsen av jordens klimat har nu skickats till makthavarna som samlas vid FN:s klimatmöte i Köpenhamn i december 2009. Symboler som Eiffeltornet i Paris, Operahuset i Sydney, slottet i Stockholm och Oscarsborg i Söderhamn släcktes ner.

Jag tror att sådana här symbolhandlingar är viktiga för man sänder signaler om att man är många som bryr sig. Det hände dessutom en massa roliga saker i Söderhamn.

Det var seminarier på biblioteket av föreningen klimatsmarta Söderhamn, kommunens tjänstemän öppnade och guidade i Västra berget, där man tror att cirka 1 500 personer kom för att titta – vilket är helt sanslöst roligt.

Det var i anslutning till släckningen 20.30 aktiviteter på rådhustorget som kus-förvaltningens tjänstemän stod som värd och arrangör av, men det var även konsert i Norrtullskyrkan, även många lampor i det kommunala belysningsnätet var släckta. Efter timmen mellan 20.30–21.30 så var det konsert på Kulturens hus i röda rummet.

Utöver alla dessa händelser så var det individuella ansvaret otroligt högt. Överallt var många lampor i vår kommun släckta. Inte alla, men väldigt många släckte och sände en signal om att vi bryr oss om vår miljö och vårt framtida klimat.

Nästa år kör vi igen, men innan dess så är det bra om var och en av oss dagligen funderar på hur vi kan göra miljön i vår värld bättre. Varje person gör skillnad och tillsammans gör vi stor skillnad.

Magnus Svensson (C)

ordförande ekokommunrådet i Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons