Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya bestämmelser för bussarna?

/

Greta Spjuth undrar om det är nya bestämmelser för bussarna i Söderhamn och får Svar direkt av X-trafik.

Annons

När buss 63 från Järnbron till Sandarne onsdag 3 februari klockan 12.55 kom från bussgaraget, körde in på vänster sida om refugen, svängde över till höger sida men utan att stanna och låta mig kliva på vid 63:ans stopp, blev jag förvånad. Jag ringde X-trafik där tjejen som svarade ”att det är inte givet var bussen ska stanna, den stannar där den får plats”.

Hon upprepade sitt besked när jag ifrågasatte svaret. Noteras bör att bussen var det enda motordrivna fordonet omkring refugen. Jag har åkt 63:ans buss sedan Järnbrons tillkomst men aldrig hört att bussen inte har sin givna plats efter refugen och 63:ans skylt söderut. Den står alltid i kön med 1, 2, 3:ans bussar. Gäller nya bestämmelser nu, eller?

Greta Spjuth

Svar direkt

Vi beklagar att du inte kom med bussen förra onsdagen! Linje 63 är anpassad tidsmässigt så att den ska komma till Järnbron efter det att stadsbussarna har lämnat hållplatsen, så den ska stanna vid hållplatsskylten, precis som du säger. Ibland kan det dock av olika anledningar förekomma att det står andra bussar vid refugen, och då får föraren anpassa sig efter det. Det var det som personalen på Trafikupplysningen menade. Vi hoppas att ditt resande ska fungera bra framöver.

Rickard Sjöqvist

trafikutvecklare X-trafik

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons