Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny sistaplats för regionen föga förvånande

Ännu en bekräftelse på Region Gävleborgs usla sätt att styra sjukvården i vårt län har nu presenterats, skriver Hans Degerman och syftar till SVT:s undersökning över antalet hyrläkare.

Annons

Sveriges Televisions undersökning av inhyrd personal i sjukvården visar, som väntat, att vårt län har den absolut högsta andelen inhyrd personal i hela landet.

Andelen inhyrd personal är en bra indikator på ledningens förmåga att skapa bra och attraktiva arbetsplatser i vården, skapa kvalitet och kundnöjdhet och att använda skattepengarna på ett förnuftigt sätt. Det är bara att lägga till ytterligare en sista plats för vår region bland alla mätningar man gör av kvalitet, vårdresultat, patientnöjdhet m.m. och där vårt län nästan alltid hamnar sist eller på den nedersta delen av mätningen.

Socialdemokratiska partiet har abonnerat på ledningen av Landstinget, som nu ändrat namn till Region Gävleborg, i val efter val. Trots att vanstyret i Landstinget har pågått i många år väljer man lik förbannat tillbaka sossarna i ledningen varje val. Det verkar som socialdemokratiska väljare antingen inte tar till sig de rapporter om ledningens misslyckande, som regelmässigt rapporteras i media eller anser att det är lögn och förtal. Den nuvarande politiska ledningen med dess digra tjänstemannakår måste ändå anses ha något slags bottenrekord i landet när det gäller styrning och ledning av den viktigaste uppgiften, hälso- och sjukvården.

Om den politiska ledningen av Region Gävleborg hade någon rimlig grad av självinsikt och förmåga till reflektion, borde man inse att man saknar kompetens för att leda länets hälso- och sjukvård. Den insikten borde i sin tur leda till att man avgår, utlyser nyval som kan leda till att ett mer kompetent sällskap tar över uppdraget.

Hans Degerman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons