Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu stiger blodtrycket, Po

Svar på Po Tidholms krönika (21/3). Krönikan visar vilken syn på den lilla människan som Po Tidholm har, men det ligger väl i släkten. Anmärkningsvärt är att du nu själv bor i en bonnby.

Annons

Svar på Po Tidholms krönika (21/3). Läste i lördagens Ljusnan, Po Tidholms krönika. Han startade tillsammans med några andra en rockklubb på 80-talet. Kommunalt stöd söktes, och efter demonstrationståg, insändare och utpressningshot fick man 3 000 kronor och en spis. Samtidigt fick lilla bonnbyn Bogårdens idrottsförening med 37 medlemmar 180 000 kronor till nya omklädningsrum. Allt är citerat.

Det är här som blodtrycket börjar stiga. Att racka ner på bönder och småföretagare, och en liten idrottsförening. Jag har själv varit sekreterare i klubben under en 20-årsperiod, och vet vilket jobb det ligger bakom att driva en liten förening. De 37 medlemmar du skrev om, är nog en dröm du haft. I dag har klubben 246 medlemmar, i en bygd där det bor knappt 350 invånare. På 80-talet var medlemsantalet större. Klubben bildades 1944 och har haft en mängd verksamhetsgrenar, till exempel fotboll, bordtennis, badminton, skidåkning, backhoppning, bandy med mera. Föreningshuset är också i klubbens ägo. Största framgångarna har nåtts inom bordtennis, där vi haft juniorer i Svenska eliten.

Tiotusentals frivilliga arbetstimmar har bygdens invånare gjort för att hålla i gång verksamheten.

Krönikan visar vilken syn på den lilla människan som Po Tidholm har, men det ligger väl i släkten. Anmärkningsvärt är att du nu själv bor i en bonnby.

Lite imponerad är jag dock över att du kan tjäna ditt levebröd med att ha en vass penna. Hårt fysiskt arbete vore nog ändå det bästa för din kropp och din själ.

Ingvar Persson

bonnbyn Östansjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons