Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu splittras en betydelsefull familj

Lätt att ta från dem som inte har någon röst att lägga.

Nog är det väl så, att det är lättare att ta från dem som inte har någon möjlighet att personligen protestera.

Annons

Och att i valtider ta från dem som inte har någon röst att lägga – kanske för att ge ekonomiskt utrymme för annat som kan locka röster.

Att stänga gruppboendet i Trönö och (citerat Kuriren 1 juni) låta de "sju boende placeras ut i andra gruppbostäder" – så enkelt det verkar för den som saknar empati! Är det människor man pratar om när man kallar dessa personer för boende som ska placeras ut? De här personerna är någons barn, syster, bror, släkting eller vän. De har ett liv lika värdefullt som varje annan kommuninvånare. Och de bor sedan flera år i ett hem tillsammans med det närmaste en familj som de nog i vuxen ålder kan komma.

Vad sägs om att vi tvångsförflyttar våra politiker i kommunen och separerar dem så att varje familjemedlem får bo på varsitt ställe? Sedan tar vi ifrån dem alla möjligheter och rättigheter till att kommunicera sin längtan, sitt missnöje och sin desperation – då vore de jämlika med de människor som de fattar livsavgörande beslut om. Vore inte det bra?! Det finns säkert någon ekonomisk vinning vi kan göra på det. Om inte annat så kanske det kan ge dem en livserfarenhet som de kan använda längre fram i livet, när de fattar beslut om att placera ut människor eller i andra beslut där en långt mer värdig människosyn borde tillämpas. Det kanske blir just du som läser detta som i framtiden kan dra fördel av det – vem vet vilka beslut som väntar dig?

Lena

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons