Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu slutar jag att prata gott om Bollnäs

Har i många år arbetat ideellt som marknadsförare och rekryterare för Bollnäs kommun i samband med att jag har pendlat till mitt arbete på annan ort. Jag har sagt till åtskilliga: Flytta till Bollnäs så får du ett bättre liv.

Annons

Härmed säger jag upp mig från min tjänst som rekryterare och marknadsförare av Bollnäs kommun!

Har i många år arbetat ideellt som marknadsförare och rekryterare för Bollnäs kommun i samband med att jag har pendlat till mitt arbete på annan ort. Jag har berättat om tryggheten med att bo i den lilla kommunen och berättat att i Bollnäs värnar man om sina invånare. Jag har sagt till åtskilliga: Flytta till Bollnäs så får du ett bättre liv.

Tyvärr har jag nu blivit tvungen att revidera min historia sedan jag har upptäckt att även Bollnäs har drabbats av klimatförändringar. Klimatet i kommunen har ändrats från att vara en kommun med mottot att hela kommunen ska leva till att vara en kommun där endast innerstaden lever.

En förutsättning för att en familj med barn i skolåldern ska kunna ha en fungerande vardag är närheten till skolan.

Vi valde att flytta från Bollnäs innerstad och köpte ett hus i närheten av Lottefors. Vi gjorde detta för att vi tyckte att detta var en bättre plats för våra barn att växa upp i. En betydande orsak när vi valde att flytta var Växsjö byskola. Att barnen skulle få gå i en mindre skola med ett lugnare klimat var en viktig del i vårt beslut.

Vi upptäckte snart att skolan är byns själ, det är genom skolan man knyter kontakter och snabbt lär känna folk i byn. I anslutning till skolan bedriver också Lottefors gymnastiksällskap (LGS) den mesta av sin verksamhet. LGS är byns ”fritidsgård” där man erbjuder en massa fritidsaktiviteter.

Nu när byskolan riskerar att läggas ner, trots tidigare beslut och löften så har jag svårt att se någon orsak till varför vi ska fortsätta att bidra till kommunen när det enda vi kommer att ha kvar här ute är gatubelysningen. Eftersom jag arbetar i Gävle så har vi som tur är möjligheten att bosätta oss där.

Att lägga ner en byskola är en större fråga än själva skolfrågan. Frågan handlar om hur man inom kommunen vill bedriva sin verksamhet. Vill man arbeta för att hela kommunen ska kunna leva eller vill man arbeta för en centralisering? Norrlandskommunerna däribland Bollnäs jobbar för att hela Sverige ska leva. Man bråkar högljutt om glesbygdstöd och annat för att Norrland inte ska dö ut.

Inom Bollnäs kommun gör man precis tvärtemot, man för en politik som arbetar för en centralisering, man arbetar också för avveckling av byarna genom att bland annat lägga ned byskolorna.

Enligt kommunens webbplats så har Bollnäs en folkmängd på cirka 26200 personer, varav 13000 invånare i centralorten. Detta om något borde räcka för att ni politikerna borde kunna se att medborgarna utanför centrum också borde ha rättigheter. Tänk på detta nu när ni ska ”ragga” röster inför valet!

Det är dags att vi som lågprioriterade medborgare i Bollnäs kommun tillsammans säger ifrån!

En bedragen skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons