Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu sänks pensionerna

Den 1 januari 2010 sänks pensionerna för en miljon pensionärer med treprocent. Man frågar sig vilken löntagargrupp som skulle acceptera en motsvarande lönesänkning under så många år.

Annons

Den 1 januari 2010 sänks pensionerna för en miljon pensionärer med treprocent. Om pensionerna sänks ytterligare de kommande åren är nu obekant, men vi kommer att få leva med sänkt pension till åtminstone 2015, kanske ännu längre. Man frågar sig vilken löntagargrupp som skulle acceptera en motsvarande lönesänkning under så många år.

Pensionärerna kläms åter åt och det finns inte något parti som tillvaratar deras intressen. Vi har ett otal pensionärsorganisationer, och var för sig är de helt maktlösa. Under överskådlig tid har de inte kunnat påverka vare sig nivån på pensionerna eller de senaste årens orättvisa och diskriminerande beskattning av pensionärerna.

De svenska pensionärerna är de enda i hela världen som betalar mer i skatt än vad en löntagare gör för en likvärdig inkomst. Det normala bland övriga länder är att pensionären betalar lägre skatt eller lika mycket.

En genomsnittspensionär kommer 2010 att betala 700 kronor mer i skatt per månad vid lika lön/pension som en förvärvsarbetande.

Enda sättet att få ett slut på orättvisorna och diskriminering av pensionärerna är att våra pensionärsorganisationer går samman och bildar en stark organisation och ett politiskt parti och bli en maktfaktor att räkna med i riksdagen.

Zäta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons