Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har landstinget skärpt städrutinerna

Städrutinerna för landstingets alla lokaler där patienter vårdas har nu skärpts. Från februari i år städas dessa lokaler varje dag.

Annons

Först av allt vill jag beklaga att er mor har gått bort. Samtidigt vill jag ge en bild av vad som hände under er mors vistelse på Bollnäs sjukhus.

Hon lades in fredagen den 2 januari på en avdelning där ingen vinterkräksjuka (calici) var konstaterad. Under samma eftermiddag som er mor lades in lades även ytterligare en patient in. Varken din mor eller hennes rumskamrat visade några tecken på att bära på caliciviruset när de lades in. Men senare under helgen visade båda symptom på att vara smittade. Det kan bero på att er mor och hennes rumskamrat var smittade sedan tidigare men att symptomen visade sig först efter ett par dagar, eller att de båda smittades på avdelningen där senare ytterligare fler patienter insjuknade i calici. Er mors skydd från calici var således så bra det kan vara, även om det aldrig är en garanti för att inte bli smittad.

När det gäller städningen kan vi konstatera att det var en långhelg, vilket gjorde att lokalerna inte städades under fyra dagar, förutom den städning som vårdpersonal givetvis gör om en patient till exempel har kräkts. Att det skulle ligga smutsiga underbyxor på golvet självklart inte okej.

Efter långhelgen städades er mors rum vid två tillfällen innan hon gick bort. Städrutinerna för landstingets alla lokaler där patienter vårdas har nu skärpts. Från februari i år städas dessa lokaler varje dag.

Reidunn Wettermark

Verksamhetschef

Division Medicin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons