Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu förstår jag varför prövning uteblir

Nu förstår jag varför man inte vill att Länsstyrelsen ska pröva Blacksåsberget, skriver Tord Jerfsten.

Annons

Läser med stort intresse Länsstyrelsens yttrande angående vindkraft på Blacksåsberget.

Länsstyrelsen anser att handlingarna (finns att läsa på kommunens hemsida) är bristfälliga. Vindkraftsverkens placering och vägdragningarna är inte fastställda varför de undersökningar av miljöpåverkan som gjorts inte är relevanta. Säkerhetsavstånden till verken blir väldigt diffusa då man inte vet var de exakt är placerade.

Det som gör mig mycket bekymrad är att vissa politiker bortser från detta och vill tillåta parken ändå. Man bryr sig inte om underlaget på parkens inverkan på miljön/friluftslivet, med mera.

Ett sådant agerande från politiker som skall styra över människors vardag i vår kommun är skrämmande och ansvarslöst.

Att dessutom markägare hotar att Harsagården inte ska få fortsätta använda sina skidspår om inte vindkraftsparken byggs är än mer uppseendeväckande. Harsagården har ingen möjlighet att driva igenom bygget av vindkraftsparken.

Parkens uppförande skall prövas utifrån ett demokratiskt fattat regelverk. Riktigheteten i det underlag som bolaget lägger fram i sin ansökan ska självklart prövas.

Misstänker att dessa politiker gärna åberopar vikten av förnyelsebar energi för att vi skall klara vår miljö. En miljö fri från koldioxid men också fri från en biologisk mångfald som dessutom kraftigt påverkar människors välbefinnande vill i alla fall inte jag uppleva.

Det effektivaste/miljövänligaste sättet att minska koldioxidutsläppen är att förbruka mindre energi.

Tord Jerfsten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons