Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får SD draghjälp

Det trista med Arabiska kulturföreningens agerande, när man nu hade chansen att visa upp föreningen i media, är också att man ger Sverigedemokraterna mer bränsle och hjälper till att befästa fördomar.

Annons

I ett långt och svamligt svar, som drar in en massa ovidkommande detaljer, försöker nu Arabiska kulturföreningen i Bollnäs genom sin ordförande Maytham Abbud lägga skulden på tidningen Ljusnan som var 1. Försenad, 2. Inte skrev allt som Abbud sa.

Nu var det här en nyhetsartikel och inte betald annonsplats. Tidningen gör urvalet. Men oavsett hur det gått till fritar det inte vare sig föreningen eller de närvarande männen från ansvar.

Var fanns kvinnorna om nu reporter och fotograf kom 40 minuter senare än avtalat. Hade de plötsligt, som fångade av en stormvind, kastat sig på bussar, cyklar och bilar för att komma iväg från lokalen. Det handlade inte om tre timmar. Och varför måste alla kvinnor plötsligt hem – kunde inte några ha stannat och männen, som ju faktiskt är pappor, tagit på sig att åka hem och natta.

Och hur förklarar Abbud klockan på bilden som visar 14.30. Resonemanget håller inte. Det trista med Arabiska kulturföreningens agerande, när man nu hade chansen att visa upp föreningen i media, är också att man ger Sverigedemokraterna mer bränsle och hjälper till att befästa de fördomar – kanske rena rama sanningen – att man är mycket, mycket långt ifrån jämlikhet mellan könen hos vissa kategorier av invandrare.

Pinsamt också för de invandrare som anammat svenskt tänkande på detta område att konfronteras med hur det går till i Arabiska föreningen. Vad Abbud menar med slutklämmen – att deras kvinnor kommer att bli mammor och mormödrar och att de är bäst på att hand om dem, fattar ingen.

Är budskapet att araber är bättre på att ta hand om kvinnor i allmänhet, särskilt mammor och mormödrar? Och hur mäts detta? Älskar inte Svenssons sina barn och gamla mormor?

Nää, håll dig till sak, Abbud. Gärna sanningen. Och släpp in kvinnorna på lika villkor.

Svenne-Mohammad

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons