Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får ni ge er

Jag tycker att lärande- och kulturnämnden, LOK, med Keisu i spetsen drar ett löjets skimmer över hela Hudiksvalls kommun när de håller på så här.

Annons

Argumenten håller ju inte för fem öre, som att kommunen får ökade kostnader med tio miljoner när det egentligen handlar om minskade intäkter i form av missad skolpeng för varje elev som väljer den framtidsskola som är i startgroparna. Nej, skämmes på sig Keisu och resten av LOK. Se i stället möjligheterna som skapas med en stor enhet på Sandvalla som ni har velat ha ända från början. Nu kan ni ju avyttra alternativt kallställa övertaliga lokaler och det största pluset av allt är att ni får ju en riktigt stor skola så ni kan laborera med lärartätheten hur ni vill. Kanon eller hur?

Till sist; Hudiksvalls kommun är inte den första eller sista kommun som står inför detta "mörka hot" som kallas friskola och om ni försöker skapa rättspraxis är ni nog ett eller två decennier för sent ute.

Så kan vi som vill få välja var våra barn ska gå i skola, välja i lugn och ro utan ert överförmynderi och en massa käppar i hjulet. Skönt att det är val snart tycker jag.

Morgan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons