Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu får det vara nog

Ni påstår att Växsjö skola inte behövs, hur kan ni säga så när vi i byarna runt Växsjö (och förhoppningsvis andra med) absolut tycker att Växsjö behövs. Ska vi påstå nu att vi inte tycker att några skolor i centrala Bollnäs inte behövs heller?

Annons

Angående artikeln om Bollnäs kommuns samtliga skolledare inom för- och grundskolan, publicerad i Ljusnan 21 november.

Hur kan ni påstå att "Växsjö skola är utredd från barn- och utbildningsnämndens perspektiv ur alla relevanta aspekter"? Det är ju precis det den inte är, det har även kommunfullmäktige beslutat om.

Undra på att det är kämpigt för BUN när man fattar allvarliga beslut på så lösa grunder som i detta fallet till exempel önskelistor, hypoteser sett från ett helikopterperspektiv och personal i princip belagd med munkavel! Vi har faktiskt försökt få klarhet i ärendet tillsammans med politiker och tjänstemän men eftersom det tydligen ska hållas inom fyra väggar så är det inte lätt att ha något samarbete eller föra en dialog.

Ni påstår att Växsjö skola inte behövs, hur kan ni säga så när vi i byarna runt Växsjö (och förhoppningsvis andra med) absolut tycker att Växsjö behövs. Ska vi påstå nu att vi inte tycker att några skolor i centrala Bollnäs inte behövs heller? Det är ju ändå där lokalerna gapar tomma.

Inget illa om Lust & Lära, ansökningarna dit visar ju att den var högt efterlängtad och vi är många här som har våra barn i kö där. Men när kommunen åtog sig att bidra med medel måste de också ha förstått vidden av konsekvenserna, se kommunal- och skollagen. Straffa inte små barn för detta.

Samtidigt som ni påstår att Växsjö är tillräckligt utredd så kräver ni en heltäckande konsekvensanalys innan sammanslagningen av Granbergsskolan och Gärdesskolan. Vad menar ni med att göra heltäckande konsekvensanalyser på alla stora allvarliga beslut ni tar? Vi trodde faktiskt att det var standard procedur.

Sanningen är att Växsjö för- och grundskola är en mycket bra skola för dem som önskar litenheten, genom den har barnen i Växsjö och byarna omkring möjligheten att få en lugn och bra start på dagis- och skoltiden, behålla sina fritidsaktiviteter samt upprätthålla sitt sociala nätverk.

Satsa på Växsjö skola och flera kommer att söka sig dit, det är vi övertygade om. Det finns faktiskt familjer som nu under utredningens gång har satt sina barn i kö vid Växsjö förskola och vi uppmanar andra som har den möjligheten att göra det också. Vi tycker också att ni ska fråga på exempelvis bibliotek, badhus med mera hur de upplever små grupper.

Länge leve landsbygd och valfrihet.

Föräldrarådet

genom Milla och Mona

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons