Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu behövs stark S-politik

Jag träffade många väljare före riksdagsvalet 2006 som var mycket oroliga.

Annons

Vad skulle hända om alliansen vann riksdagsvalet? Nu med facit i hand så har farhågorna besannats med råge och det har bara fortsatt efter riksdagsvalet 2010. Det blev försämringar av trygghetssystemen och utförsäljningar, senast Bilprovningen, allt av ideologiska skäl.

Alliansen försöker övertyga folk att deras politik är frälsningen för Sverige. Sanningen är den att Sverige behöver en stark socialdemokrati. Det är den bästa garantin för en rättvisare fördelning av våra skattepengar. Alliansen har lyckats med de orättvisa jobbskatteavdragen om man delar upp oss i arbetarklass, medelklass och överklass. Det tror jag är den främsta orsaken till att många röstar på alliansen.

Just nu är Socialdemokraterna i ett mycket allvarligt läge, men min förhoppning är ända att Socialdemokraterna kommer igen om det fortfarande finns någon solidaritet kvar i vårt land. Det går inte i längden att bara sänka skatter som ett femte och till och med sjätte jobbskatteavdrag i framtiden. Vad Sverige främst behöver är investeringar för framtiden, som skapar riktiga jobb och framför allt utbildning som ger hopp om framtiden främst för unga och arbetslösa att komma in på arbetsmarknaden.

Nu satsas det på så konstiga saker som sänkningen av restaurangmomsen, som kostar 5,3 miljarder och som ingen riktigt vet hur många jobb det kommer att skapa, erfarenheter från Finland och Frankrike är illavarslande. I Sverige sägs det att reformen kan skapa omkring 6 000–10 000 nya jobb. McDonalds har ju lovat 600 nya jobb, fattas bara de har ju sedan tidigare fått 140 miljoner kronor, när arbetsgivaravgiften sänktes för ungdomar.

Det är förvånande att alla partier i alliansen står bakom förslaget av momssänkningen. Vart har talet om att värna landsbygden tagit vägen? Inte är det väl vi på landsbygden som i första hand tjänar på momssänkningen, det är väl storstadsbor. Det är nog bara taktik för att nå fler storstadsväljare. Skattepengar måste användas på ett vettigare sätt.

Stig Söderlund, pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons