Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är jag trött på alla rökare!

Jag är nybliven mamma och har haft en turbulent första tid i mitt och min dotters liv. Med sjukdomar och sjukhusvistelse, och så klart en stor oro för mitt barns hälsa!

Annons

Och alla vet att bebisar inte ska behöva dra i sig tobaksrök. Tobaksrök ökar risken för plötslig spädbarnsdöd.

Jag brukar undvika att gå där folk står och röker, men vid affärer är det stört omöjligt! Hur många har jag inte sett folk som röker precis vid entrén till affärer? Hur j-la nödvändigt är det, om jag får fråga? Har ni svårt att stå en bit bort så andra ickerökare med spädbarn (och alla andra också såklart) slipper dra i sig er skit? Hur ego är inte det ni utsätter oss andra för?

Varför i hela friden kan ni inte stå en bra bit bort ifrån entrén till affären? Visst, jag har själv varit rökare, men jag var smart nog att sluta för fem år sedan. Och inte sjutton gjorde jag som ni gör, jag tänkte på att mina medmänniskor skulle slippa dra i sig min rök och stod långt bort. Kanske dags att ni rannsakar er själva, och funderar på vad ni utsätter andra för?

Min lilla dotter som redan varit så sjuk ska inte behöva dra i sig rök dessutom. Rökning borde bötfällas när det blir på det här viset, och förbjudas på allmän plats. Jag ber att ni rökare ska tänka efter nästa gång ni tänder en cigg, titta efter om det är någon i närheten och visa att ni bryr dig!

Eva Katarina Nilsson, Marmaverken-Ljusne

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons