Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrbo växer utan vindkraft

Det är nästintill rörande att läsa hur den borgerliga kartellens företrädare Göte Bohman (MP) och Kent Sjöberg (KD) försöker försvara sitt ställningstagande

Annons

att på en av länets mest värdefulla platser för kultur och friluftsliv, och på en av de vackraste platserna i Gävleborg, Norra Dellens druvblå berg, bygga en kvadratmil stor industripark med fem mil vägar, tio mil diken, blinkande röda ljus, minst 40 decibells bakgrundsljud och 81! 150 meter höga vindkraftverk.

Ännu mer rörande blir det när vindkraftsintressenter som Berndt Magnusson och Roger Rask i sin iver att stödja detta börjar blanda in näringslivsklimatet i en fråga som berör hur vi ska hantera vårt gemensamma arv, vår natur och kultur inför framtiden. Jag hoppas verkligen inte att det är så att en kommun stiger i näringslivsrankning om man förstör värdefulla miljöer.

Kent Sjöberg drar tillsammans med Göte Bohman globaliseringsväxlar på det faktum att ett antal markägare i detta vackra naturområde kommer att få miljontals kronor i ersättning varje år för att de upplåter marken till dessa 81 vindkraftverk som kommer att producera el som skickas ut i det nationella nätet. Det kan jag respektera att man som markägare ser en möjlighet att tjäna pengar på sin mark, men säg det då i stället för att försöka beskriva denna exploatering som något filantropiskt projekt.

Heder åt Bengt Gill och Hans Bovin som reagerar på detta vansinne, vad Norrbo behöver är inte vindkraftverk som förstör livsmiljön utan aktiva insatser från den borgerliga kommunledningen för att samhället Norrbo ska överleva och utvecklas.

Vi lovar att när vi återkommer till makten 2014 då kommer vi att riva upp eventuella beslut om exploatering av Norrdellens stränder och berg.

Sven-Åke Thoresen

socialdemokratisk fullmäktigeledamot Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons