Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norgeresa till vilken nytta?

Man upphör aldrig att förvånas. När det konstaterades att personaltätheten på våra äldreboenden är lägre än genomsnittet i Sverige och det behövs 36 nya tjänster i kommunen då ska man behandla detta under budgetperioden år 2011–2016. Det har man bestämt nu redan.

Annons

Så läser man att trots spartider har studieresan till Drammen, en kommun ungefär dubbelt så stor som Söderhamn, varit inplanerad endast för drygt en månad sedan. Då gick det fort! Femton (15) personer åkte och vad jag kan se så var det mestadels välmoget folk, till och med pensionärer och båda kommunalråden som ska avgå om drygt tre månader. Det rimmar illa mot vad Eva Tjernström sagt tidigare: fråga ungdomarna vad de vill ha och Hans Sundgren att det är ungdomarna som ska äga staden efter oss. Endast en månad tog det att snickra ihop Norgeresan, och tänk att 15 personer så snabbt kunde ha tid att resa med, men att besluta om att åtgärda det skriande behovet av personal på äldreboendena det skjuter man snabbt fram flera år. Hur kan man behandla människor på detta vis – det är helt orimligt!

När man gör en studieresa i tjänsten är det vanligt att man gör en reserapport och om ni händelsevis har gjort en sådan så tycker jag att ni ska publicera den i Kuriren som de flesta läser. Ni har säkert ett uppgjort program att börja med, det behövs för att det hela inte ska betraktas som en nöjesresa. Jag hoppas ni förstår att söderhamnarna är intresserade av vad ni åstadkommit för nytta med resan. Det är trots allt vi skattebetalare som står för kalaset, det är dyrt i Norge, för att växla till sig 100 norska kronor får man betala 121:70 svenska. Vad kostade resan? Väntar med intresse på rapporten, det är hög tid att fundera på vilka nya representanter som bör väljas in i fullmäktige.

Mormor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons