Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordanstigselever får inte rätt chans

Våra tonåringar gick ut år 9 med goda betyg, sökte in på linjer i Sundsvall och Hudiksvall som de med råge hade de poäng som krävdes, men absolut inte kunskaperna

Annons

För våra två tonåringar är det för sent. Men inte för de barn som ska börja i skolan, och kanske inte för dem som bara hunnit gå något år, om ni ansvariga i Nordanstig tar tag i problemet nu.

Matteundervisningen i Nordanstigs grundskolor är undermålig. Tonåringarna som börjar gymnasiet får en självförtroendekollaps som heter duga. När gymnasieläraren snabbt gör en repetition av högstadiematten har våra elever mycket svårt att hänga med, och sedan går det undan. Våra tonåringar gick ut år 9 med goda betyg, sökte in på linjer i Sundsvall och Hudiksvall som de med råge hade de poäng som krävdes, men absolut inte kunskaperna. Framför allt i matte visade det sig, i och med detta föll andra ämnen också bort som möjliga att klara, eftersom de har matten som grund.

Nordanstigs barn är inte dummare än andra, vad beror då detta på? Dålig undervisning. Våra tonåringar känner sig grundlurade av kommunen, och skulle aldrig utsätta sina barn för den förnedring som det innebar att komma oförberedd till gymnasiet. Sedan finns det ingen regel utan undantag, jag pratar inte om de elever som alltid haft strålande lätt för just matte, de klarar sig. Den 11 november togs just detta upp i en artikel i ST om att inte ha kunskaperna som krävs för gymnasieutbildningen, speciellt i matte.

Vad är Nordanstigs skolansvarigas plan?

Två mycket besvikna tonårsföräldrar från Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons