Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nordanstig i nöd och lust

Utomordentligt fånigt. Ja, det är precis vad det är när politiker arbetar för att den egna kommunen ska upplösas för att gå in i en annan.

Annons

Utomordentligt fånigt. Ja, det är precis vad det är när politiker arbetar för att den egna kommunen ska upplösas för att gå in i en annan.

Vi har ett parti i Nordanstig som arbetar aktivt för detta och det är Folkpartiet och de kommer få svar på tal.

Vi är otaliga politiker i Nordanstig som är väldigt stolta över vår kommun och tror på en ljusnande framtid för kommunen där bland annat medborgarna känner delaktighet, företagandet växer och unga som gamla trivs och har de studie- och arbetsmöjligheter som de behöver och vill ha.

Den ekonomiska krisen har även nått Nordanstigs ekonomi, men vi är övertygade om att vi kommer se en ljusning.

Tanken om att vår kommun ska gå upp i Hudiksvalls eller Sundsvalls kommun är med min Kristdemokratiska synvinkel helt befängd.

I Kristdemokraterna tror vi på subsidiaritetsprincipen – att alla beslut som fattas ska fattas så nära dem som berörs av besluten som möjligt. Så skulle inte bli fallet om vi gick upp i en annan kommun.

Vem tror i ärlighetens namn att Hudiksvall eller Sundsvall skulle bry sig om Nordanstigs intressen och hur mycket skulle vi politiker kunna påverka?

En upplöst kommun blir en utdöende kommun.

I Kristdemokraterna tror vi på förvaltarskapstanken, inte bara vad gäller vår miljö utan också vad gäller i detta fall – vår kommun.

Vi ser inte som en lösning att fly från problem, vi ser som lösning att möta problem och göra det bästa av varje situation.

I Kristdemokraterna tror vi på vikten av den lilla Nordanstigsbons makt att påverka.

Denna makt skulle vara näst intill obefintlig om vi skulle gå upp i en annan kommun.

Jag som själv bott i Umeå under stor del av mitt liv känner otrolig skillnad som politiker hur jag kan vara med att påverka i en mindre kommun.

För Nordanstig i nöd och lust.

Maria Karström

ordförande Kristdemokraterna Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons