Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nonchalansen fortsätter

Den 5 maj kom mitt barn hem och berättade att hans träslöjdlärare ska sluta efter denna termin i skolan, även syslöjdläraren. Varför kan inte chefen för dessa lärare informera föräldrarna om detta?

Annons

Den 5 maj kom mitt barn hem och berättade att hans träslöjdlärare ska sluta efter denna termin i skolan, även syslöjdläraren. Varför kan inte chefen för dessa lärare informera föräldrarna om detta? Ska det vara så svårt? De flesta av oss föräldrar önskar att barnen kommer hem med en skriftlig bekräftelse från den ansvariga chefen, inte från våra barn. Det är inte sagt att rektorn på skolan har ansvaret för slöjdlärarna, det vet jag inget om, men någon chef har dessa lärare att ta ansvar för. Jag läste i HT om en klass i denna kommun som bytt lärare fem gånger under läsåret. Jag vet inte vilken skola det gäller, men det verkar som om skolledningen i denna kommun inte tar någon som helst hänsyn till barnen.

Nu får det vara nog, barnen ska inte stå och ta emot en massa negativa saker om att lärarna slutar hit och dit, utan att ha blivit varskodda först från sina föräldrar genom lärarnas chefer. Vi måste kunna förklara för våra barn vad som händer. I denna klass på Njutångers skola har barnen i 4–5:an redan fått byta lärare fyra gånger detta läsår. Nu räcker det! Varför skapa mer oro för barnen än vad de har fått detta läsår? Dessutom vet barnen i 4–5:an att de har skolplikt, men samtidigt står slöjdlärarna och säger att det inte finns pengar för dem, vad ska barnen tro? Nu krävs det ett möte med de högst ansvariga i Hudiksvalls kommun.

Ulla Walén

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons