Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nonchalans mot föreningarna svärtar Hudiksvalls rykte

Jag läser i tidningen om kulturnämndens omsorg om förföljda konstnärer (21/6). Man lägger ner stor möda och hoppas kunna bistå med erforderlig ekonomi.

Annons

Det är naturligtvis ett behjärtansvärt projekt, men det avslöjar också, att nämndens ansvar för alla våra ungdomars och äldres fritidsverksamhet inte finns på kartan.

Läs mer: Konstnärer kan få fristad i Hudiksvall

Idrottsföreningar med stora ideella engagemang och med mängder av ungdomar i sin fostran ropar efter enkla stöttningar och bistånd, men de möts av döva öron och noll intresse. Ideella krafter ordnar stora evenemang som drar tusentals besökare som gynnar kommunen, men intresset från kommunledningen är noll. Det kan röra sig om att neka till enkla önskemål som ett löfte eller tillstånd eller positiva investeringar som att hjälpa till med toaletter för alla deltagare och besökare vid Hudik cup.

Det svärtar kommunens rykte. Det obefintliga eller till och med negativa intresset för vår-, sommar-, höst- och vinteraktiviteter på fritidsområdet är anmärkningsvärt och en stor belastning.

Kultur skall stöttas, men de lands- och världskända fritidsaktiviteter som ideella krafter arrangerar i Glada Hudik är också kultur som gynnar kommunen och förtjänar allt stöd.

Jarl Karén

Glada Hudik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons