Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni väljer bort välfärden

Det går inte att driva svensk basindustri med enbart sol- och vindkraft. Det gick inte att spara energi så att vi kunde avveckla kärnkraften 2010. Att trimma befintliga kärnkraftverk är naturligtvis farligare än att bygga nya genom ny, utvecklad teknik.

Annons

Jörgen Myhrmans (V) svar (26/3) tyder på att du måste få hjälp att läsa mina insändare om energi- och klimatfrågan.

Alliansens uppgörelse om långvariga och stabila spelregler för framtidens energihantering är tydligen en nagel i ögat på dig. Du värnar säkert om den ryska gasledningen som stängs av lite då och då. V och MP har tragiskt nog stängt in S i maktbegärets fålla.

V och MP kan inte stifta naturlagar. Det går inte att driva svensk basindustri med enbart sol- och vindkraft. Det gick inte att spara energi så att vi kunde avveckla kärnkraften 2010.

Att trimma befintliga kärnkraftverk är naturligtvis farligare än att bygga nya genom ny, utvecklad teknik.

S har tyvärr i denna för vårt klimat och land viktiga fråga valt att samverka med partier som hellre väljer bort välfärden, hellre riskerar kärnkraftsäkerheten än bygger nya reaktorer och som lägger tunga och onödiga utgiftsbördor på industri och skattebetalare.

Energi har alltid krävts för långsiktig utveckling och långsiktiga investeringar.

S, V, MP: Ni redovisar inte heller era klimatmål eller el-taxa utvecklingen för medborgarna. Säkert beroende på att ekvationen inte går ihop. Valslogan hör inte hemma i denna för landet så viktiga fråga.

Bäste Myhrman (V): Du och ditt parti bör lyssna på majoriteten av svenska folket som i en färsk medborgaranalys har samma syn som jag deklarerat om den koldioxidfria energin vind och kärnkraft. Forskare har nu också lagt fram rapporter och faktaunderlag som gör att politikerna inte kan fatta felaktiga beslut.

Sven-Olof Westin

FPl, Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons