Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni upprepar ert mantra

Margareta B Kjellin och Mats G Nilsson tror tydligen att vi är dumma i huvudet. Med envisheten som hos två hjärntvättspredikanter upprepar de, för vem vet vilken gång i ordningen, sitt mantra om hur bra de minsann har gjort det för folk.

Annons

Margareta B Kjellin och Mats G Nilsson (29/12) tror tydligen att vi är dumma i huvudet. Med envisheten som hos två hjärntvättspredikanter upprepar de, för vem vet vilken gång i ordningen, sitt mantra om hur bra de minsann har gjort det för folk i allmänhet och pensionärer i synnerhet.

Tror de inte...

...att vi ser och förstår vad de håller på med – att stjäla våra pengar, vilka så väl skulle behövas ute i omlopp hos oss för att sätta fart på samhällsekonomin igen, för att förse sig själva och sina kompisar i miljonärs- och miljardärsklubbarna och inte ens drar sig för att låna upp mångmiljardbelopp utomlands i våra namn för att stoppa i sina egna fickor?

...att det de kallar "arbetslinjen" bara är ett sätt att förtrycka, misstänkliggöra och förnedra den dryga miljon medborgare de själva ställt utan försörjning genom en jakt på effektiviseringar som genererat större vinster och mera guld i deras skattkistor medan arbetarna samtidigt fått det sämre? (För femtio år sedan kunde en familjemedlem försörja sin familj genom arbete med nästan samma standard som det nu krävs två heltidsarbetande för att uppnå).

...att de försöker försvara ytterligare sänkning av levnadsstandarden hos sjuka, utslitna, funktionsnedsatta och arbetssökande genom att hävda sin "arbetslinje" trots att det fattas nästan en miljon arbetstillfällen i landet? (I dag, 29/12, finns hos arbetsförmedlingen inalles cirka 11 000 lediga arbeten i hela riket inräknat tim- och projektanställningar, vikariat samt deltidsjobb).

...att alltför hård utsugning av kommuner och landsting lett till massuppsägningar och ett oändligt mänskligt lidande både hos dem som behöver vård och omsorg och de som sparkats ut i en tillvaro utan fast inkomst samt att allt detta lidande gett Sverige en besparing på noll kronor?

...att de av ideologiska skäl säljer ut all samhällsservice som ligger på platser där den kan gå med vinst så att andra i roffarklubben ska kunna sno åt sig den i stället för att låta överskotten hjälpa till att bedriva service på mindre lönsamma ställen?

...att de strävar efter att återskapa det samhällsskick som fanns förr i världen där den ekonomiskt privilegierade eliten betydde allt och kunde köpa sig vadhelst de behövde eller önskade, medan vanligt folk fick stå med mössan i hand och tigga efter allmosor och dagsverken?

Jörgen Myhrman (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons