Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni spelar SD i händerna

Alla ni politiker i Söderhamn, fattar ni inte att ni spelar Sverigedemokraterna i händerna på detta vis? Ni är nog många som riskerar att bli utbytta, det hörs på stan om man lyssnar lite hur samtalen går.

Annons

Det var mycket ”smått och gott” man kunde hitta i referaten från kommunfullmäktige i Kuriren den 27/10. Herr Lindestam hade tidigare deltagit i ett möte med somaliska kvinnor som ville bilda en kvinnosektion. Inget fel i det. Raskt kom det fram önskemål om bad bara för kvinnor på Hällåsen med bara kvinnlig personal. Det Lindestam att lämna en motion till kommunfullmäktige. Kostnaden skulle bli mellan 150000 och 200000 kronor. Detta utlöste ju en folkstorm, inte att undra på, då det tidigare stått i Kuriren att Hällåsen redan gått med en förlust på 200000 kronor och man även minskat på personalen.

För att mildra alla protester drar man till med att det finns andra kvinnor som inte känner sig bekväma bland män. Det har jag aldrig märkt på Hällåsen. Ni kan också besöka en svensk eller utländsk badstrand en varm dag, så faller den argumentationen platt i sanden! Tycker det är rätt ynkligt av Lennart Olsson att säga ja till bad, men inte som en invandrarfråga utan för att tillmötesgå kvinnor med särskilda behov. Var det inte de somaliska kvinnorna som uttryckt sina särskilda behov?

Enligt ett tidigare uttalande av en politiker fanns det absolut inga pengar till detta. Trots detta blev det ja i kommunfullmäktige. Först säger man ja, efter detta att man ska undersöka förutsättningarna för extern delfinansiering! Vilka sponsorer tror man sig få till detta? I Kuriren 27/10 står det att ”badförsöket” ska göras inom befintliga ekonomiska ramar. De är ju redan sprängda med 200000 kronor. Så hur menar ni? Kommer det en kritisk insändare där invandrare finns med i bilden avfärdas det lättvindigt med att kalla vederbörande för rasist. Så är det inte man är bara realist.

Alla ni politiker i Söderhamn, fattar ni inte att ni spelar Sverigedemokraterna i händerna på detta vis? Ni är nog många som riskerar att bli utbytta, det hörs på stan om man lyssnar lite hur samtalen går.

Till sist: ställ det här beslutet mot att HSO, paraplyorganisation för 14 handikappföreningar, i våras efter ett år fick svar från kommunen att de inte kunde påräkna hyresbidrag för en gemensam lokal. Medlemsantalet är mellan 1200 och 1400. En ny förfrågan skickades in, men något svar har de mig veterligt inte fått. Nu har HSO tvingats säga upp lokalen och föreningarna kommer förmodligen att splittras. Tilläggas kan att i Bollnäs, Hudiksvall och Gävle och Sandviken bjuder kommunerna på lokalhyran. Känner ni till ordet rättvisa?

Mormor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons