Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nekar SSU elever att påverka?

Motsätter sig SSU elevers rätt att påverka sin egen utbildning när de motsätter sig friskolor?

Annons

Svar till SSU (16/4). Jag välkomnar fortfarande att Hamnaskolan vill etablera sig i Söderhamn. Inte för att det är just en friskola, utan för att jag ser ett behov av kvalitén i skolan behöver en genomsyn. Jag ser ett problem i att elever har haft begränsade möjligheter i att påverka kvalitén i sin utbildning. Etableringen av Hamnaskolan ska ses som ett inlägg i den kommunala skoldebatten.

SSU gör det väldigt lätt för sig när de hela tiden faller in i argumentationen kring driftsformer i den svenska skolan, så enkelt är det tyvärr inte. Moderata ungdomsförbundet har inte som mål att de kommunala skolorna ska slås ut, vi håller inte på med sådan populism. Däremot kämpar vi för vår ideologiska övertygelse, att människor ska få större makt att kunna ta sina egna beslut. Vi ser att större konkurrens leder till bättre kvalitet då ingen skola kan nedprioritera den.

Om det skulle inträffa att den kommunala skolan i Vågbro inte skulle överleva är det förmodligen för att de inte lever upp till de krav som elever ställer på sin skolgång, detsamma gäller Hamnaskolan. Motsätter sig SSU elevers rätt att påverka sin egen utbildning?

Thomas Böhlmark, 2:e vice ordförande MUF Gävleborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons