Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej tack till nakenchock

Den senaste veckan har jag stött på halvnakna människor i både Söderhamn, Lidl, och i Bollnäs, Kvantum. Med hänvisning till min rubrik tackar jag nej till detta otyg.

Annons

Att springa med bar överkropp och visa en näst intill naken kropp på näringsställen eller i butiker, där vi köper frukt och bröd i lösvikt, är inte bara ohygieniskt utan också ett motbjudande beteende.

I det offentliga rummet måste vi alla visa hänsyn och att gå halvnaken i en matbutik, exempelvis, visar bara på brist på uppfostran och är inget annat än "bonnigt", i betydelsen bortkommet och töntigt.

I USA har man satt upp skyltar med text, fritt översatt: ingen skjorta, inga skor = ingen service . Dessa skyltar finns både på köpcentra och till och med på det folkliga McDonalds. Man vill helt enkelt ha ett civiliserat uppträdande på sina restauranger och matbutiker.

,Det vill många av oss ha här i Sverige också så kanske är detta med skyltar om oklädda människor något för er butiksinnehavare att få inspiration av så att vi andra slipper nakenchocker där vi inte vill ha dem.

Marita Berggren

Rengsjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons