Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturlig fortsättning

M. Åsberg undrar om vi lever i den yttersta tiden, eftersom Missions- och Betaniaförsamlingen i Alfta går samman och att två så olika ska samsas i kyrkorummet.

Annons

M. Åsberg undrar (10/3) om vi lever i den yttersta tiden, eftersom Missions- och Betaniaförsamlingen i Alfta går samman och att två så olika ska samsas i kyrkorummet. De båda församlingarna har haft ett gott samarbete i många år och känt stor glädje i det.

Samgåendet är en naturlig fortsättning på detta. Att människor är olika ser vi som en tillgång. Jesus kom inte för att göra oss lika, utan för att hjälpa oss leva tillsammans i en försonad mångfald där Han är i centrum.

Vi uppskattar samhörigheten med våra kristna systrar och bröder i alla våra grannförsamlingar och deras arbete. Vår vision med den gemenskap våra två församlingar nu går in i är att få vara medvandrare och medmänniskor på den andliga resa vi människor gör. Nyckelord i det nya församlingsbygget är öppenhet och tydlighet.

Vi vill vara Guds öppna famn och visa att hans händer är öppna mot alla. Vad som än hänt i våra liv är vi alla Guds söner och döttrar som är väntade och välkomna hem. Kristen tro handlar om att våga tro att vi är älskade och våga komma. Vi vill vara ett andligt hem för den som söker. Avgörande för att vårt sökande ska bli ett finnande och en verklig hemkomst är att Jesus mer och mer får den plats han är värd i våra liv som Frälsare och Herre. Kan det komma något gott från ett samgående i Alfta? Kom och se!

Pär Haglund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons