Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nationaldag med information och flagga

Efter nationaldagen som i vår kommun hade sitt officiella firande på Lökagården i Alfta kom det fram två synpunkter som jag kort vill kommentera även om det gått några dagar.

Annons

Dels blev vi uppmärksammade på att information om firandet inte fanns på kommunens hemsida och dels fanns det röster som frågade sig varför flaggan inte var hissad på kommunhuset under en allmän flaggdag.

Vad gäller hemsidan kan jag bara säga att det självklart var en miss av oss att inte informera om det officiella firandet och jag hoppas ingen avstod från att besöka Lökagården av brist på denna information. Angående flaggstången som sitter på kommunhuset fick jag förra året förklaringen att den inte var utsedd som kommunens officiella flaggstång som i stället finns i Öjeparken. Där ska det enligt reglerna hissas en flagga på flaggdagarna. Av vilken anledning inte flaggstången på kommunhuset är den officiella flaggstången känner jag inte till eftersom detta är ett beslut som togs längre tillbaka. Jag förstår människors förvirring eftersom en flaggstång på kommunhuset, som dessutom är den som syns bäst, helt naturligt uppfattas som den officiella flaggplatsen. Vi kommer nu att reda ut denna fråga.

Nästa år hoppas jag vi kan fira nationaldagen både med tydlig information på kommunens hemsida och en flagga på kommunhuset.

Yoomi Renström

kommunalråd

Ovanåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons