Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När ska nakenbadet fräschas upp?

/

Nakenbadet har gamla anor.

Annons

I måndags, 27/6, tog Söderhamns kommun ett beslut om att fräscha upp Stenö havsbads strand för ett belopp som maximalt ska uppgå till en halv miljon kronor.

Den fråga som vi nakenbadare/naturister då ställer oss är: När ska kommunen göra något åt det eftersatta nakenbadets skötsel? Badet har rötter sedan långt tillbaka i tiden. Det fanns dessutom på 1970-talet fortfarande skyltar uppsatta som visade att naturister var välkomna. Kommunen satte på begäran upp två nya skyltar 2002, med texten "Offentligt nakenbad", men de försvann efter två år då vandalisering förekommit av personer som ogillade badet.

I vår hbtq-vänliga kommun, med respekt för allas lika värde, är det synnerligen diskriminerande att ett stort antal nakenbadare och naturister nu får trängas på en obetydlig strandremsa, numera kringgärdad av ett elstängsel som påminner besökarna om ett koncentrationsläger. Det är verkligen avskräckande för både de inhemska och de utländska turisterna som frekventerar badet.

Ska inte Söderhamns kommun kunna ha ett välskött nakenbad precis som de andra kommunerna i länet? Skärpning! Det är dags att leva upp till ryktet som en fördomsfri kommun!

Fördomsfri skattebetalare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons