Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Någon gång kanske mänskligheten har svaret!”

Tittade på tv-programmet Vetenskapens Värld för ett tag sedan som visade en matematisk resa från minsta partikel ända ut i rymden. Fascinerande! konstaterar skribenten.

Annons

Flera matematiker upplevde att matematiken redan finns på plats. Det är bara att upptäcka den. Det enda som den inte verkade omfatta var till exempel aktiemarknader och dylikt. Sådant som vi människor har hittat på, om jag fattade det rätt. Universum med allt dess innehåll kan tydligen definieras matematiskt. Iakttagelserna av universums innehåll ökar hela tiden bland annat med hjälp av teleskop placerade utanför jordatmosfären. Mycket tycks tala för big bang-teorin.

Sker utvecklingen från begynnelsen bland annat enligt matematikens regler så är resultatet relativt givet. Genom olika vetenskaper känner vi till vår planets tillkomst, utveckling och innehåll. Även dess öde. En fråga man kan ställa är hur dessa kunskaper påverkar vår uppfattning om Bibelns skapelselära. Men den kanske i grund och botten är förenlig med en matematisk modell. Grunderna till vårt universum har först bildats. Redan i födelseögonblicket har framtiden varit utstakad, programmerad. Utvecklingen har därefter gått vidare av egen kraft. På vår jord bland annat evolutionen. Någon gång kanske mänskligheten har svaret!

Medlem i Svenska kyrkan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons