Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket prat utan verkstad, Eva Lindberg

Eva Lindberg skriver, i ett inlägg på helahalsingland.se angående min insändare "Eva Lindberg och dom som inte förstår", Ljusnan 31/8.

Annons

Ett inlägg som till stor del saknar substans, är mycket mångordigt och tyvärr, vilket idag inte är alldeles ovanligt från våra folkvalda företrädare i region/riksdag, saknar raka och ärliga svar.

Läs även: Insändaren Eva Lindberg och dom som har svårt att förstå – och Eva Lindbergs svar

Något som medför att hennes inlägg måste betecknas som m.p.u.v., mycket prat utan verkstad.

Eva Lindberg meddelar att den yttersta avsikten med denna nya storregion är att göra Sverige mera jämlikt. Kraft och makt skall decentraliseras och resurser till välfärd och omsorg skall öka.

Arbetet inför denna nya region är redan i full gång och så vitt är bekant skall ett nytt regionsfullmäktige utses/väljas, något som för oss, som enligt Eva Lindberg har svårt att förstå hur denna region skall fungera, måste innebära att den kader av direktörer, tjänstemän och konsulter som har sin utkomst i region Gävleborg måste reduceras avsevärt.

Att kraft och makt skall decentraliseras till/från en ny storregion är inte så lätt att först när vi idag ser en maktkoncentration mot jämlikhet, personal- och befolkningsinflytande ytan like i form av en allsmäktig Svante Lundmark med en trogen skara ja-sägare. Erfarenheten säger vidare att långa beslutvägar med långa avstånd till beslutsfattare inte är gynnsamt för någon form av verksamhet.

Läs även: Nyhetsartikeln Storregionen kan hota den lokala sjukvården

Därför Eva Lindberg, vore det klädsamt om Du a) vill besvara de frågeställningar som återfinns i min insändare, samt b) ge oss som information svar på följande två frågor:

- Vilka, för region Gävleborgs verksamheter har kunnat uppvisa dels ekonomiska förbättringar avsände resultat/utfall, samt dels direkt varit positivt märkbara för regionens vårdsökande befolkning?

- I vilken form har uppföljningar/rapporter skett beträffande verksamhetsresultaten av studieresorna till San Fransisco samt kostnader för därmed uppkomna personalvakanser och produktionsbortfall liksom eventuellt förändringar för vårdtagare/vårdsökande.

Med stort intresse emotses Ditt svar

Jan Bergstrand

Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons