Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mun från munmetoden

Jag blev så glad men samtidigt upprörd när jag läste onsdags- och torsdagstidningen, Rebekka och Utsocknes har verkligen helt rätt när det gäller Ovanåkers kommun och jobben och jag tror att det finns många fler där ute som känner samma sak, vare sig man har högskoleutbildning eller ej!

Annons

Jag är född och uppvuxen i Ovanåkers kommun, men aldrig någonsin haft jobb här... Jag var på ett ställe och frågade om de behövde folk och lämnade betyg och cv. De lovade att höra av sig inom två veckor men jag hörde inte ett pip! Sedan dök samma tjänst som jag sökt upp på platsbanken, alltså så dög inte jag trots bra betyg! Testade även att söka sommarjobb inom vården. Inte heller därifrån har jag hört något trots att jag har utbildning och lång arbetslivserfarenhet. Då kan man ju fråga sig vad det är för fel på mig?

Men det jag har märkt (detta nämnde även de andra skribenterna) att ska man få jobb inom denna kommun, gäller det att ha de ''rätta'' kontakterna och är man dessutom med i någon församling så går det ännu lättare.

Även jag vet många som fått jobb inom olika områden, fast de inte har någon som helst behörighet.

Skulle man mot förmodan få ett jobb här i kommunen så skulle man nog inte orka vara kvar en längre tid, då det bara snackas skit bakom ryggen och de ''gamla'' trycker ner de nyanställda. Tyvärr så är det sanningen!

Sedan ska det satsas miljoner på att göra om Långgatan till gågata, fina trottoarer ner till bandyarenan och gång- och cykelväg runt Ullungen för att locka fler till byn. Vem fan vill bo i byn där hela kommunen verkar vara uppbyggd på ''svåger, mun från mun plus lite kyrklig politik'' och hur ska man kunna försörja sig utan jobb?

Jag själv har nu lyckats få jobb i en av grannkommunerna, det innebär långa pendlingsdagar, men vad ska man göra? De vill i alla fall ha en anställd med utbildning och de anställer folk på rätt sätt!

Stort tack till Rebekka och Utsocknes, ni fick mig att våga säga vad jag känner och veta att man inte är ensam om att särbehandlas!

Pendlaren

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons