Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mulle Meck kan bli en turistdragare

Lars Gösta Larsson är mycket kritisk till hur Hudiksvalls kommun hanterar Mulle Meck (3/9). Han talar om hur en ”nästan obegränsad möjlighet har stilla somnat in”.

Annons

Jag håller med. Mulle Meck måste få ett eget hus med rejäla utrymmen för olika verktyg och verkstäder samt personal som spelar Mulle Meck och de andra figurerna med samma framgång som i Astrid Lindgrens värld och på Jamtli.

En av mina drivkrafter för att ge mig in i lokalpolitiken är att utveckla turismen. Hälsingland har minst samma potential som Dalarna. Men då behöver vi också ”dragare” till landskapet. I dag har vi en sådan, Järvsö med skidanläggning, Järvzoo och annat som lockar vinter- men också sommarbesökare.

Mulle Meck har förutsättningar att bli en dragare, både för Hudiksvall och Hälsingland. Mulle Meck har, som Larsson skriver, ”en nästan obegränsad potential”. Det räcker med att peka på Astrid Lindgrens värld – 450 000 besökare per år, omsättning 116 miljoner kronor – och då är anläggningen bara öppen fyra månader per år. Mulle Meck har öppet året om.

En röst på Centerpartiet är en röst för en utveckling av turismen i Hudiksvall, med fokus på skärgården och Mulle Meck. I mitt valprogram talar jag om att låta Mulle Meck få ”flytta till ett stort hus med plats för alla sina mojänger och molijoxer”. Hudiksvallsalliansens valprogram säger samma sak.

Jörgen Bengtson (C)

Enånger, Hudiksvall

kandidat till kommun- och landstingsfullmäktige för Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons