Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP och C drar åt samma håll

Slutreplik Svar till Birgitta Ohlsson 7/2).
Hela denna MP-initierade debatt angående Centerpartiets agerande i uranfrågan ter sig ytterst märklig om man utgår ifrån sakfrågan.

Annons

Miljöpartiet och Centerpartiet har samma kritiska syn på både uranbrytning och kärnkraft. Vi arbetar mot samma mål. Därför hade det kanske varit mer logiskt om Miljöpartiet hade valt att kritisera något av alla de andra partier som inte aktivt driver en politik mot uranbrytning i Sverige. En större påtryckning mot dessa partier hade gagnat vår gemensamma sak bättre än den något infantila debatt som nu pågår om vem som är mest mot uranbrytning.

När det gäller lagstiftning så är Centerpartiets övertygelse den att vi påverkar genom att sitta vid makten. En lag ändras inte genom ett så kallat tillkännagivande utan följer den struktur som slås fast i regeringsformen.

Centerpartiet har tydliga stämmobeslut i ryggen som vi kommer att fortsätta arbeta för vid förhandlingarna i regeringen. Det är vår förhoppning att fler partier aktivt ska inta samma hållning i frågan kring uranbrytning i Sverige.

Anders W Jonsson (C)

Hedesunda, riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons