Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP lägger förslag som vi tycker är viktiga

Svar till Andy Pallin (18/6) som skriver att han som pensionär inte har något att hämta från Miljöpartiet.

Annons

Det var alliansregeringen som införde jobbskatteavdrag, men inte genomförde motsvarande för pensionärer. Såväl Miljöpartiet som S är eniga om att detta är orättvist. Vi har som ambition att utjämna den orättvisan, genom att sänka pensionärskatten. Det kommer att komma ett sådant förslag i höstbudgeten, som gör att de pensionärerna med lägst pension inte kommer ha högre skatt. Men fler steg kommer att behöva tas.

Gällande ränteavdraget, så tog Miljöpartiet ett beslut att vi vill se en utfasning. Vi menar också att det är angeläget, att pensionärer som bor i hyresrätt inte ska vara missgynnade skattemässigt jämfört med de som bor i ett hus eller en bostadsrätt. Detta är dock något som bör ske över lång tid, eftersom vi inte kan ändra förutsättningarna över en natt. Med en procent mindre avdrag per år, så skulle detta ske över 30 år. Vi vill inte genom en utfasning av ränteavdraget höja skatten, utan dessa kan till exempel användas till att höja grundavdraget.

Miljöpartiet tycker att det är viktigt att förbättra villkoren för Sveriges pensionärer. Vi lägger tillsammans med Socialdemokraterna flera förslag. Sänkt skatt är ett, höjt bostadstillägg ett annat, förstärkt äldreomsorg ett tredje. Vi vill givetvis ha pensionärernas förtroende, men det är inte avgörande för de förslag vi lägger. Vi lägger dem för att vi tycker det är viktigt och rätt.

Rasmus Ling (MP)

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons