Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möt företagarnas önskemål

Läste i HT (5/5) att Sven-Åke Thoresen är förvånad över att Hudiksvalls kommun "bara" kom på 242:a plats i Svenskt Näringslivs rankinglista för företagsklimatet i kommunerna i Sverige.

Annons

Det tycker inte jag och många andra med mig är så förvånande. Vi som är företagare i Hudiksvalls kommun vet att du gör allt som står i din makt för att förhindra att företag i kommunen ska kunna expandera och nya företag att etablera sig i kommunen och därigenom skapa nya arbetstillfällen.

Det är bara att läsa innantill i samma tidning sidan 4, där det berättas om en företagare som vill köpa mark av kommunen för att expandera sitt företag. När man då läser att kommunen tagit 400 kronor per kvadrat i betalning för marken vilket är dubbelt så mycket som lägsta nivån, funderar man på om det är företagsvänligt eller om man hoppades att företagaren inte skulle vilja köpa marken till det priset.

Men tyvärr Sven-Åke så är den företagaren en mycket kompetent och driftig företagare som ser möjligheter till utveckling och även att det kan skapas nya arbetstillfällen i Hudiksvalls kommun. De möjligheterna ser inte du, för då skulle dina partikollegor i nämnderna och förvaltningarna ha fått order att gynna etablering av företag som skapar arbetstillfällen för en hårt drabbad arbetsmarknad med stor arbetslöshet.

Ni har kunnat göra lika som i Ljusdal där man "rear" ut tomtmark på gamla Östernässågens område bara för att locka dit företag som vill etablera sig och skapa nya arbeten.

Kanske dags att avgå Thoresen och lämna över till personer som är mer företagsvänliga än du och dina partikollegor.

Anders Bengtsson, egen företagare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons