Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mose lag inget för oss

Bengt Bengtsson (BB) försöker via Google identifiera mig som person. Ett ganska oskarpt sätt att bli bekant med en människa.

Annons

Det förklarar ändå den karikatyr han får till. Bland annat gör han påståendet att ”inga sakskäl i världen” kan få mig på andra tankar.

Att det är just ”sakskälen” som gjort mig till en övertygad gudstroende och fått mig att ifrågasätta den gängse, men fullständigt osannolika förklaringen till livets ursprung. Varje sanningsälskande sökare av fakta upptäcker ganska snart att bakom den så kallade ”vetenskapliga” teorin om livets utveckling finns inget annat än fullständigt overifierade spekulationer och gissningar om avlägsna skeenden – vilka för säkerhets skull förläggs så långt tillbaka i tiden att absolut ingen nu levande varelse har en tillstymmelse till chans att kolla dess trovärdighet.

BB påstår också att ”För några generationer sedan hade vi i Sverige Mose lag som grund för vår lagstiftning”. Detta skulle vara förklaringen till en mängd juridiska övertramp. Detta är varken juridiskt eller kyrkohistoriskt korrekt. Mose lag har, så vitt jag vet, aldrig antagits av svenska folket som någon grundlag. Men trots det så har ohyggliga orättvisor begåtts – både av kyrkliga företrädare och makthavare inom stat och kommun – även i ett så kallat kristet land. Tyvärr har man trots sin kristna bekännelse många gånger misslyckats med att leva upp till det kristna budskapets ädla principer.

Samma sak gäller flera andra ”kristna” stater, däribland Vatikanstaten, som trots sin höga bekännelse av att vara Kristi representant på jorden, stått för de värsta förföljelser och mest hänsynslösa avrättningar av oliktänkande. Korstågen och Inkvisitionen är sådana historiska skamfläckar, som är helt främmande för det livsbefrämjande evangelium, som Jesus och hans apostlar lämnade efter sig, men som dessvärre förvanskats av hänsynslösa makthavare.

Detta är inget vi kan blunda för, men heller inget som vi ska förknippa med det rena och livsförädlande budskap som Kristus överlämnade till den första kristna församlingen. I detta fanns inget våld eller förtryck av oliktänkande, utan endast ett generöst erbjudande om ett nytt och annorlunda liv än det som gudlösheten erbjuder.

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons