Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Molins reaktion kom som ett brev på posten

Det kom naturligtvis som ett brev på posten att moderaten Maria Molin (26/8) skulle klaga på att Region Gävleborg ska skaffa en lokal centralt i Stockholm för möten och påverkansarbete, skriver Sven-Åke Thoresen.

Annons

Min erfarenhet efter snart åtta månader med det nya Regionfullmäktige är att Maria Molin och hennes moderata kamrater hela tiden lyckas sänka nivån på den regionalpolitiska debatten. Det handlar hela tiden om att diskutera på en låg detaljnivå, framtidsfrågor och utvecklingsdiskussioner lyser med sin frånvaro. Jag hoppas att det beror på okunskap och inte taktik för att förstöra det politiska arbetet.

Självklart ska vi ha en lokal centralt i Stockholm där vi från Regionen kan ha möten och träffa dem som kan ha betydelse för regionens utveckling. Den summa pengar det kostar per år är väl använda pengar och jag hoppas innerligt att även Moderaterna kan lyfta blicken och framåt diskutera annat än detaljer i regionfullmäktige, detaljfrågor som skall behandlas i de nämnder vi tillsatt för de olika verksamheterna.

Välkomna till att arbeta med regional utveckling.

Sven-Åke Thoresen (S)

regionfullmäktige Gävleborg.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons