Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaternas skyddar skolan och omsorgen

Därför är vi väldigt nöjda över att vårt idoga opinionsbildande nu har gett resultat, skriver två söderhamnsmoderater med anledning av den föreslagna bandyhallen på Hällåsen.

Annons

Kommunstyrelsen har beslutat att föreslå en ordentlig bandyhall på Hällåsen. De drift- och kapitalkostnader som kommer att uppstå med anledning av investeringen ska finansieras inom kultur- och samhällsservicenämndens (KUS) egen budget.

Denna finansieringsprincip har vi moderater drivit från första början. Den var vårt partis ingång i förhandlingarna om Alliansens valmanifest inför valet förra året, och vi har ihop med våra koalitionsvänner i FP och KD fortsatt driva den linjen. Senast vid ett kommunfullmäktigemöte i våras, när det beslutades att projektera för ett ”väderskydd” blev vårt förslag kring finansieringen nedröstat av övriga partier.

Därför är vi väldigt nöjda över att vårt idoga opinionsbildande nu har gett resultat. Övriga partier som vill bygga en hall har accepterat vår finansieringsprincip, och det är viktigt. Moderaterna har därigenom skyddat skolan och omsorgen från ev. nedskärningar på grund av ett bandyhallsbygge, eftersom KUS nu måste plocka bort något annat i den egna budgeten för att ha råd med hallen. Kultur- och fritidsbudgeten sväller inget mer.

Moderaternas opinionsbildande gör skillnad i Söderhamnspolitiken. Ordning och reda i ekonomin går först för oss.

Viktor Wärnick, gruppledare

Hans Sundgren, v. gruppledare

Nya Moderaterna i Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons