Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderaterna tar ekonomiskt ansvar

Vem har satt sig i vems knä, Maria Karström?

Annons

En enig moderat fullmäktigegrupp tog tillsammans med C och KD beslut om föreslaget vårdnadsbidrag vid fullmäktige den 14 april.

Vi moderater var med och fattade beslut den 4 juni som följer fullmäktiges beslut att kommunstyrelsen ska föreslå finansiering för genomförandet. Vi två moderater i kommunstyrelsen yrkade avslag för att det inte fanns något förslag om finansiering av vårdnadsbidraget.

Att du Maria inte gillar oss för att vi inte avviker från fullmäktiges beslut, att ekonomin alltid går före ofinansierade förslag, innebär inte att vi sitter i någon annans knä som påståtts. Vi är glada över att du har fattat tycke för vår ordförande, men kanske är det så att han inte varit helt informerad i den här frågan, har vi förstått.

Du Maria, som tycks vara informerad, borde veta hur den ekonomiska situationen ser ut i år för de flesta kommuner. Ledningsgruppen i vår kommun har visat på ett stort beräknat underskott för 2009. Vi i M följer fullmäktiges beslut att god ekonomisk hushållning gäller i första hand.

Som svar på din undran om valet 2010:

Förhoppningsvis innebär en röst på Moderaterna 2010 fortfarande en röst på ett parti som i 8 år tagit huvudansvaret för att, tillsammans med C restaurera kommunens katastrofala ekonomi vid regimskiftet och förbättrat kommunens eget kapital från 18 till 82,5 miljoner kronor.

Vår avsikt är att fortsätta med denna målmedvetna och långsiktiga strävan framåt, så när konjunkturen vänder, skapa möjligheter för reformer typ vårdnadsbidraget. Men också med sikte på att kunna stödja det föreningsliv som är grunden för våra barns och ungdomars trygghet och livsglädje, en investering i allas vår framtid.

Håkan Larsson (M)

Ove Wallberg (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons