Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderater beredda förstöra strömvatten

Moderaternas satsning på vattenkraft löser inte klimatfrågan.

Annons

Ordföranden i Moderaternas miljöarbetsgrupp vill satsa på vattenkraft samt att göra det svårare att ompröva vattendomar. Det är att gå i kraftbolagens ledband, och måste stoppas till varje pris. Det kommer inte att lösa klimatfrågan.

Många politiker lyssnar fortfarande på kraftbolagens lögner att det finns miljövänlig vattenkraftutbyggnad, vilket inte stämmer med verkligheten. Vattenkraften är 1900-talets största miljöbov.

Sportfiskarnas generalsekreterare anser att de flesta punkter som miljöutredningen kommit fram till inte stämmer. Kammarkollegiet arbetar med att få fri passage för fisken förbi vandringshinder där vattenkraftverk och dammar är det största problemet.

Kammarkollegiet har gjort mycket för att förbättra livsvillkoren för fisken och därmed också för sportfisket och de kommer säkert att fortsätta med sitt arbete. En eloge till Kammarkollegiet.

Vissa politiker inom Moderaterna vill bygga ut kärnkraften vilket är det bästa alternativet för att påverka klimatförändringen till det bättre när kärnkraftverk inte släpper ut någonting i naturen. Dessa kommer även att tillgodose Sverige med el för lång tid framåt.

En del fiskarter har tillkommit där kärnkraftverken släpper ut kylvattnet. Det har nämnts tidigare att det går att bygga kärnkraftverk med slutna system så inte ens kylvatten släpps ut.

När det gäller vindkraft är det en mycket osäker energikälla när det måste blåsa vissa sekundmeter för att dessa skall fungera. En del vindkraftparker kombineras med vattenkraftverk så när vindsnurrorna står stilla produceras mera el från vattenkraften.

Det är ingen långsiktig lösning när det gäller el till framför allt industrin. De svenska industrierna vill säkert ha energikällor som garanterar att el finns i tillräcklig mängd så att det inte blir driftstopp på grund av att inte tillräckligt med el kan produceras.

Lars Nordqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons