Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moderat magplask

Jag tycker det är dags för Moderaterna i Nordanstig att samla sig och inte streta åt olika håll. Ingen tjänar på sådant beteende.

Annons

Det handlar om beslutet på kommunstyrelsens sammanträde 4 juni att ställa sig tillsammans med Socialdemokraterna mot samarbetspartierna i frågan om vårdnadsbidraget. Jag fick beskedet i HT och blev chockad.

Vad händer? Inför kommunstyrelsen var representanter för Moderaterna, Centern och Kristdemokraterna rörande överens om var vi står vad gäller vårdnadsbidraget. Vi vill snarast genomföra full valfrihet i barnomsorgen både genom vårdnadsbidraget som kommunfullmäktige beslutat införa och genom barnomsorgspengen som kommer att införas 1 juli i år i alla kommuner genom ett riksdagsbeslut.

Tydligen fungerar inte kommunikationen inom Moderaterna, för någon dag senare röstar man tvärtemot vad man kommit överens med oss andra.

Jag uppskattar mycket Moderaternas nye ordförande Per Nordgren. Han har mycket kunskap och mycket visioner, men det räcker inte med en bra ordförande, man behöver ha förtroendevalda och partiledning som går i takt, annars kommer man som parti inte långt.

Håkan Larsson och Ove Wallberg (som röstade med Socialdemokraterna att inte ta med vårdnadsbidraget i 2009 års budget) resonerar att vi inte har råd med valfrihetsreformen vårdnadsbidraget. Det verkar inte vara så att man förstår att de föräldrar som ivrigt inväntat vårdnadsbidraget nu i stället kommer öppna upp för möjligheten att bli familjedaghem i stället. Detta kommer bli betydligt dyrare för kommunen.

Man verkar inte bry sig om vad ens ordförande kommit överens med samarbetspartierna. Man verkar inte heller bry sig nämnvärt om att ingen har någon aning om vad bidraget kommer att kosta kommunen eller om att det är en ideologisk fråga och inte bara ekonomisk. Vi har en borgligt styrd kommun, det syns minsann inte i barnomsorgen.

Vi har sett att ett gott allianssamarbete i Nordanstig sakta börjar ta form, men är det sådana här svängningar vi samarbetspartier har att vänta?

Vad har väljarna att vänta? Vilket Moderaterna är det man röstar på år 2010 i Nordanstig?

Maria Karström

ordförande Kristdemokraterna

Nordanstig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons