Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möblerna var utdömda

Svar till Uppretad och besviken förälder (8/9). När man i besparingstider ska tänka på varenda krona, som du skiriver, är det också viktigt att göra en bedömning om det är värt besväret att återvinna gamla inventarier.

Annons

Svar till Uppretad och besviken förälder (8/9).

Vi gamla skola har stått tom sedan musikskolan flyttade till Slottegymnasiet. Lokalerna ska nu tömmas efter alla år som de tjänat som skola. Inför utstädningen gick vi igenom lokalerna, för att göra en bedömning om där fanns något att ta vara på. Vi fann då några gamla, trasiga stolar och diverse gamla möbler i lokalerna efter musikskolan, vilka vi bedömde skulle kasseras.

I källarförråd och på vinden fanns en del gamla stolar och bord, och en hel del annan bråte. Det mesta slitet eller trasigt och förmodligen taget ur bruk långt innan skolverksamheten flyttade till Stenhamre i mitten på nittiotalet. Några saker som var värda att ta vara på märktes ut, och resten bedömde vi var oanvändbart, varför vi bestämde att det skulle kastas.

När man i besparingstider ska tänka på varenda krona, som du skiriver, är det också viktigt att göra en bedömning om det är värt besväret att återvinna gamla inventarier. Vi ansåg att det inte var ekonomiskt försvarbart att ta vara på och försöka placera dessa möbler i nuvarande verksamhet. De skulle förmodligen då till slut bara belasta något annat förråd under ett antal år.

Våra skolor och förskolor har trevliga lokaler, som i regel har bra möbler och utrustning. Därför försökte vi inte pracka på någon verksamhet dessa gamla möbler.

Om du varit med oss när vi gick igenom lokalerna, tror jag inte heller att du skulle ha velat ha möblerna på ditt barns förskola.

Lennart Svedman

Stenhamreskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons