Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mittmedia, vad händer?

Vad händer när nu Mittmedia/HT stänger lokalredaktionen i Nordanstig? undrar Styrelsen för Sågtäktens Bygdegårdsförening. De får Svar direkt från Tomas Froms, stf ansvarig utgivare.

Annons

Vad kommer att hända, Mittmedia? Det är en frågeställning som allt oftare måste ställas, utifrån att det tas beslut, som ingen vet vad det blir för konsekvenser av. Nu handlar det om Hudiksvalls Tidning och nedläggningen av dess kontor i Bergsjö. Beslut som skapar oro och osäkerhet på olika sätt.

Media har som vi ser det en mycket viktig uppgift, ur ett politiskt/demokratiskt perspektiv. Och visst är det så, att medias viktiga uppgifter är att informera, kommentera, granska och kommunicera. Nu är verkligheten den, att HT:s lokalredaktion i Bergsjö läggs ner sista september 2016.

Om en månad har vi ingen från lokaltidningen som kan bevaka helheten i kommunen, som journalisten Carole Tärnudd har gjort på ett föredömligt sätt. Och det är nu alla frågorna kommer.

Vem kommer att bevaka Nordanstigs kommun, exempelvis den politiska delen, det samhällspolitiska och kulturen, områden som berör alla invånare, ung som gammal?

Alla politiker talar om att alla kommuner ska leva, men vi ser mer och mer att detta enbart är läpparnas bekännelse.

Så frågan blir igen, hur ska nu de politiska diskussionerna synliggöras och hur ska de politiska besluten och dess konsekvenser analyseras och granskas? Vi förlorar ett viktigt forum för samhällsdebatt och diskussioner.

Medias uppgift är att ge fakta och insikter och för detta krävs det att det finns någon på den lokala platsen, som med kontinuitet kan följa en kommuns inriktning och beslut och lyfta de konsekvenser ett beslut får, ur ett helhetsperspektiv.

Sammanfattningsvis är det alltså många hur-frågor som är grunden för att vi i dag känner mycket stor oro över den utveckling vi ser.

Vi hoppas givetvis på att ansvariga ändrar sig, så att vi även fortsättningsvis får uppleva att det finns en mediebevakning värd namnet i Nordanstigs kommun.

Styrelsen för Sågtäktens Bygdegårdsförening

genom

Sturla Einarsson, ordförande

Svar direkt

Det stämmer att vi stänger lokalredaktionen i Bergsjö 30 september. Men vi kommer inte att lägga ner bevakningen av Nordanstigs kommun. Bevakningen kommer i framtiden att skötas av vår redaktion i Hudiksvall och det är ett viktigt och demokratiskt uppdrag vi har tagit på oss.

Vår ambition är att vi även i fortsättningen ska svara upp till de förväntningar som läsare/tittare i Nordanstigs kommun har.

Tomas Froms

stf ansvarig utgivare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons