Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misslyckad högerpolitik

Det är sant att statistik används till lögn, senast av Reinfeldt . Det visade sig vara 100 000 färre sysselsatta i Sverige än han sa. Vi möter människor med verkliga problem som de har svårt att hantera till följd av den moderatledda politiken.

Annons

Hans Sundgren försöker få oss att framstå som lögnare (23/3).

Vi som tillhör partiet där vi inte får oss påskrivet att lämna slips och pärlhalsband hemma träffar människor som lider under högerpolitikens verkningar. Ta till exempel en kvinna som vi kan kalla Lena. Lena blev 1999 svårt sjuk och hennes väg tillbaka har varit och är fortsatt lång. Lena tillhör alla dem som inte längre fick vara fortsatt sjukskriven utan skulle ut och konkurrera med alla friska efter årsskiftet. Eftersom hon varit borta så länge så är hon inte längre kvalificerad för a-kassa. Återstår att gå till kommunens socialtjänst. Hur det går vet hon inte än. Kanske att hon kan få pengar efter att ha sålt bilen och familjens stuga. Hon skulle älska att högerpolitiken var lögn, dessvärre är den kall och hård sanning.

En annan kille som vi kan kalla för Mats har jobbat länge i tung industri. Mats är en oerhört kvalificerad arbetare. Dessvärre fick han lämna sitt jobb i höstas och nya växer inte på träd. Mats tillhör alla dem som valde bort att vara medlem i a-kassan när den chockhöjdes av den moderatledda regeringen. När familjen skulle räkna ihop sina räkningar så blev det a-kasseavgiften som valdes bort. När Mats blev över på jobbet och inte hade någon a-kassa så blev det till att besöka socialtjänsten. Hur det går för honom återstår att se.

Mats skulle också varmt applådera om detta vore förbannad lögn. Dessvärre är det sanning i nådens år 2010.

Det är sant att statistik används till lögn, senast av Reinfeldt . Det visade sig vara 100 000 färre sysselsatta i Sverige än han sa. Vi möter människor med verkliga problem som de har svårt att hantera till följd av den moderatledda politiken. Sundgren skriver att anledningen till de höjda socialbidragen är den misslyckade invandrarpolitiken, han kanske skulle prata med sin regering? Vi är inte heller nöjda med regeringens politik. Och var tänker Sundgren ta de 6 miljonerna, han ville ju ta av nämnderna 25 i höstas?

Sven-Erik Lindestam (S)

Bengt-Olof Hedman (S)

Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons