Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minska utanförskapet

Arbetslöshet ger ökade klyftor som leder till ökad segregation i samhället. De arbetslösa har dessutom i dag högre skatt än de som jobbar. Förutom det så är det så att inom de yrkesgrupper som har störst arbetslöshet är a-kasseavgiften också högst .

Annons

Socialdemokraterna vill sänka a-kasseavgiften till 80 kronor i månaden för alla.

Socialdemokraterna vill dessutom att arbetslösa ungdomar ska få aktivitet från första dagen som arbetslös och att de arbetsgivare som anställer en ungdom ska helt slippa arbetsgivaravgiften. Med dagens regler beviljas arbetslösa ungdomar ingen aktivitet de fösta tre månaderna av arbetslöshet.

De sjuka drabbas också hårt av dagens ”stupstock” då man utförsäkras och inte lyckas få ett arbete med hjälp av arbetsförmedlingen, för att man är för sjuk. Socialdemokraterna vill att ”stupstocken” avskaffas då ingen blir friskare av att bli fattigare och hänvisas till socialbidrag. Socialdemokraterna vill skapa en mänskligare sjukförsäkring.

I Bollnäs kommun vill vi socialdemokrater jobba vidare på att ge arbetsmarknadsenheten förutsättningar för att stärka de arbetslösa och sjuka att få ökade möjligheter till arbete, i samarbete med andra samhällsaktörer.

Arbetet med integrationen av invandrare och flyktingar i Bollnäs kommun är också viktig och måste ges större prioritet. Bland annat genom att alla invandrare och flyktingar får mer samhällsinformation och samhällsintroduktion så tidigt som möjligt och kontinuerligt under de första åren i kommunen.

Vi socialdemokrater vill stötta arbetsmarknadsenhetens arbete för att förhindra utanförskap och arbetslöshet som skapar ökade klyftor i samhället.

Christina Ungh

Socialdemokraterna Bollnäs

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons