Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minoriteten vill förändra

Vad är det för mening med att inneha majoritet, om man inte tar tag i den viktigaste frågan, befolkningsutvecklingen som handlar om allas möjlighet att bo kvar?

Annons

Nya moderaterna ser det allvarliga i att vi blir allt färre invånare i kommunen och ser behovet av att snabbt vända utveckling. S, C och Fp är de som styr kommunen med S som draglok. Vad är det för mening med att inneha majoritet, om man inte tar tag i den viktigaste frågan, befolkningsutvecklingen som handlar om allas möjlighet att bo kvar? Nya moderaterna arbetar för en ny majoritet i kommunen som kan föra en politik för fler jobb och ökat antal invånare. För det krävs både visioner och kraft. Utvecklingen vänder inte av sig självt.

Oppositionen är i minoritet och består av M, KD, MP, V. Det faller på sin egen orimlighet att dessa partier, som i vissa fall står lång ifrån varandra, ska i minoritet forma en politik som vänder utvecklingen.

Som oppositionsråd driver jag dagligen nya moderaternas frågor i samtal med andra politiker och i kommunstyrelsen. Jag vet att det påverkar politiken i rätt riktning även om det inte är tillräckligt. I min vardag pratar jag också med många invånare och företagare, lyssnar, tar tag i problem och försöker åtgärda dem. Jag kan bli tydligare i min roll som oppositionsråd, reservera mig och motionera mer i kommunfullmäktige.

Men det ändrar inte på det faktum att det finns en majoritet som har ansvaret för kommunens framtid och som saknar såväl visioner som handlingskraft. Majoritetens sammansättning leder till kraftlös politik. När vi nya moderater lyfter frågan om befolkningsutveckling och jobb föredrar FP, som ingår i den styrande majoriteten, att klaga på mig som oppositionsråd. Varför är FP med och skapar en majoritet om man samtidigt menar att det är nya moderaterna som är kommunens hopp?

Jan Hedlund, oppositionsråd (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons