Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre barngrupper med som mål

Att minska barngrupperna inom förskolan har funnits med i våra mål både när Centern styrde och den nuvarande majoriteten.

Annons

Det avgörande för att göra detta är att vi resurser som räcker för att anställa fler förskollärare och att lokalerna räcker. När vi nu öppnar vår nya förskola, Stenabro, till våren kan vi se att det kan vara möjligt att börja minska barngrupperna.

Om vi hade gått på C:s och KD:s förslag om att avveckla en avdelning ytterligare så hade 1,3 miljoner saknats i vår budget för 2016. Redovisa gärna var ni vill hämta dessa. Är det färre lärare på grundskolan?

Ett enigt fullmäktige beslutade i höstas att anslå totalt 950 000 kronor för att göra en förprojektering av hela Celsiusområdet och Alftaskolan. Bakgrunden är stora brister både vad gäller F–6 som är väldigt trångbodda och 7–9 som är dåligt anpassade skollokaler. Nu finns tre olika förslag framtagna av arkitekter som ska ut på diskussion och funderande till alla berörda inklusive personal, föräldrar och elever.

I den framtagna visionen för Celsiusområdet har det bland medverkande lärare, rektorer och föräldrar rått stor samstämmighet om att perspektivet F–9 i en sammanhållen skola är det bästa.

Håkan Englund (S)

ordförande bun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons