Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Min sanning om klimatet

Förra århundradet steg jordens medeltemperatur och samtidigt ökade atmosfärens innehåll av koldioxid, skriver Härje Thunholm, som uppmanar var och en att läsa och lyssna för att bilda sig sin egen uppfattning om klimatet.

Annons

Människans utsläpp av fossil koldioxid ökade också. Man kopplade ihop fenomenen och hypotesen om en klimatkris var skapad. FN:s klimatpanel (IPCC) tog fram en datormodell som anpassades till mätdata och visade att temperaturen skulle fortsätta att växa på ett katastrofartat sätt om man inte radikalt minskade koldioxidutsläppen.

Skeptiska klimatforskare rycktes inte med i hysterin utan menade att temperaturökningen berodde på andra faktorer än koldioxidutsläpp. Al Gore engagerade sig i klimatfrågan och denne smarte politiker informerade beslutsfattare och allmänhet om den hotande klimatkatastrofen i sin bok/film "En obehaglig sanning". Hotet skulle skrämma mänskligheten till att reducera användningen av fossilt kol. Det var den politiska agendan.

Regeringar världen över anammade hypotesen som sanning och man började vidta åtgärder för att stoppa hotet. Miljörörelser utnyttjade situationen för att öka sina medlemskadrar. Klimatkonferenser ordnades i IPCC regi, men man lyckades inte komma överens om några väsentliga åtgärder för att minska förbrukningen av fossilt kol. SMHI utsågs till IPCC förlängda arm och fick den svenska regeringens uppdrag att informera "den bredare allmänheten" om IPCC rön "på ett lättillgängligt sätt".

Nu har 15 år av det nya århundradet gått och en scenförändring har skett. Utsläppen av koldioxid har fortsatt att öka, men den globala temperaturökningen har uteblivit. Hopkopplingen av fenomenen har visat sig felaktig. Hypotesen om en klimatkris är falsk och den av IPCC framtagna datormodellen är falsifierad.

Skeptikerna hade rätt. Temperaturökningen under förra århundradet är inledningen på en ny global värmebölja. Sådana har tidigare inträffat regelbundet med ungefär 1100 års mellanrum. Utplaningen under detta århundrade visar att vi befinner oss i maximum (vändpunkten). Prognosen är att temperaturen blir i stort sett konstant under detta århundrade för att senare sakta sjunka. FN:s "klimatmål" kommer att innehållas utan att panikåtgärder behöver vidtas.

Scenförändringen har ännu inte uppmärksammats i samhället. IPCC underlåter att informera om att koldioxidhypotesen inte håller och att datormodellen falsifierats. Rikspressens och TVs självcensur gällande debatt i ämnet kvarstår. SMHI förser lokalpressen via länsstyrelserna med material som bygger på felaktiga prognoser när det gäller hur klimatet kommer att utvecklas i vår hembygd. När ska Sverige vakna?

Inför årets klimatkonferens lanseras en ny ekonomisk världsordning och en klimatskuld som ska regleras med u-länderna. När skall Världen vakna?

Jag har sammanfattat hur jag ser läget när det gäller klimatet. Du bör skaffa dig en egen uppfattning. Var medveten att vi fortfarande står under propagandatryck från IPCC och SMHI. Var kritisk, tro inte, ta rätt på fakta. Ställ politikerna mot väggen. Kunskap är makt.

Härje Thunholm

pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons