Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljövansinne vid Dellarna

Tänk att det jag befarade skulle bli verklighet. Men varför skulle Dellenbygden undkomma detta miljövansinne. Vad jag befarar är att, det väl bara är början.

Annons

Denna ovanliga och bildsköna natur som skapats av en himlakropp för tusentals år sedan. Runt dessa Dellensjöar vallfärdar folk från när och fjärran för att tillgodogöra sig denna bildsköna fägring. Då blir ju pricken över i:et en massa vindkraftverk. Som bevisligen måste skattesubventioneras för att för att minimera dess producerade elpris. Elproduktionstiden för dessa på ett år är dessutom endast cirka 30 procent av tiden. Alltså 70 procent av tiden är de inaktiva. Här ”snackas” det om bygglov, strandrätt, strandnära, utseende, krav på fasader med mera när det handlar om vanliga människors bygganden. Då inte minst när det gäller bryggor och pirar. Men hur kan detta spektakel godkännas!?

Så här som på bilden kommer Vallåsens vindkraftverk att se ut från Hålsjö i Norrbo. Om man då betänker att Nordanstig bygger på bergen norr om Järnblästen och runt Hassela kan man köra runt denna bygd och njuta av miljöförskönarnas byggnadsverk. (Annons i HT om Vallåsens vindkraft).

Ni som bor runt dessa vackra sjöar bör nog vakna upp och tänka på vad detta medför. Vad händer med dessa skapelser när det visar sig att de blivit skrot det vill säga utslitna eller oekonomiska.

Förbannad och bitter Norrbobo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons